Sv: Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö)

(Olaf Lindström - Vr98olli | 2007-09-30 20:04)

Som ett svar på: Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö) skrivet av Bobo L den 30. sep 2007 15:27:59:

>Från Alvesta fortsatte hemresan i ostadigt väder efter ösregnen tidigare på dagen. Första stopp på vägen blev Moheda. Här fanns det gamla, fast kanske nya, stationshuset kvar men har uppenbarligen ingen funktion för järnvägen längre. Troligen huserar ett byggföretag i huset numera.
>Via småvägarna längs stambanan kom jag till Stockaryd. Ett litet sömnigt samhälle men med ett välbehållet stationshus. Om man kikar in genom fönstren ser man en i det närmaste intakt inredning! Byggnaden vore en klar kandidat till stationshus vid någon museijärnväg... Eller åtmionstone, om huset rivs, att inredningen tas till vara! Busshålplatsens namn är nyligen ändrat från "Stockaryds station" till "Järnvägsparken", vilket syns om man kikar på hållplatstavlan.


Järnvägsparken har hållplatsen haft som namn ett rätt bra tag har jag för mig, stationen(plattformen) i vart fall flyttades ju söderut till fyrspåret inför krösatågens/lokaltågens intågande.

>Nästa stopp på vägen blev Vrigstad, vilket visade sig vara ett trevligt litet samhälle. Här finns dock ingen järnväg.


Vrigstad är och förblir otrevligt och tråkigt, det går inte att komma ifrån!zwinkerspitz

Från Vrigstad följde jag vägen till Sävsjö. Från sidan sett visar Sävsjö en trevlig stationsmiljö.


Sävsjö stationsmiljö är otroligt läcker, träden börjar få otroligt vackra färger där nu också!smile

Tack för det trevlig inslaget, riktigt lokalt för en som bor någon kilometer utanför Vrigstad i riktning mot Sävsjö. Har du möjligen någon bild från Vrigstad eller åkte du bara förbi?


Sv: Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö) - Bobo L - 2007-10-01 21:48