Sv: TKAB:s orientvagnar tål inte kyla? - Egen oljepanna ombord ?

(Niklas Bygdestam | 2001-11-25 22:13)

Som ett svar på: Sv: TKAB:s orientvagnar tål inte kyla? - Egen oljepanna ombord ? skrivet av Bengt Jönsson den 25. nov 2001 22:01:02:

>>I gårdagens GP skriver postvagnsresenär Ulf Nyström om jultrafiken i Järnvägen. Han citerar TK:s namne och marknadschef, Björn N, att dom inte vågar använda sina sovvagnar från orientexpressen. "Dom verkar vara avsedda för ökenklimat"
>>Debatten gick här i Postvagnen vid köpet om huruvida vagnarna skulle klara en svensk vinter. Så skulle vara fallet enligt expertisen men verkligheten verkar vara en annan. Är det någon som vet vad som inte fungerar vid temperaturer under fryspunkten?
>======================================= ====================
>Är inte dessa vagnar utrustade med en egen oljeeldad 'värmepanna' likt den gamla CIWL-vagn som även i 90-talets början ibland rullade i 'Alfred Nobel' till Göteborg/Oslo och som förutom att vara ett internationellt nattåg även var morgonpendlartåget för hallänningar mot Göteborg.
>/B

Vagnarna är försedda med en oljeeladad värmepanna och är enligt Sven Malberg egentligen mer lämpade för norrländsk vintertrafik än de vanliga sovvagnarna som används i nattågen.