Sv: Domustunnlar & annat i Varberg

(Bernt Talbrant | 2001-11-25 22:40)

Som ett svar på: Sv: Ambjörnarp - och en kulturinsats - Dialekter - Domustunnlar & annat skrivet av Bengt Jönsson den 25. nov 2001 22:12:43:


>======================================= ===================
>
>Om man i Varberg skall prata _riktigt_ 'roligt' och ironisera över någon 'lantis' som kommer från 'skogsbögda' pratar man just som Stefan & Krister.
>För att få _lite_ järnvägsanknytning på detta inlägg kan man ju fundera över hur det går med genomfarten av VKB i just Varberg. Hur står det till med 'Domustunneln' egentligen ?
>Idag finns inte ens Domus kvar utan har blvit en affärsgalleria där t.o.m [känd amerikansk hamburgerkedja] flyttat in så stora världen 'knackar på'.
>Såg även att man _äntligen_ börjat med dubbelspårsutbyggnaden genom Kungsbacka där det saknas några 100m.......
>img src=http://bilder.parsimony.net/smilies/ oh.gif alt=oh>
>/B

Jag tillåter mig att ta bort lite av den gamla texten inkl bilden eftersom ämnet, som tidigare konstaterats, kommit "ganska" långt från det ursprungliga smile
När det gäller Varberg arbetas det vidare med detta projekt. En s k samrådsutställning om dubbelspårutbyggnaden fanns till beskådande på biblioteket för någon vecka sedan. Mer finns på nedanstående länk.
När det gäller Domustunneln så stämmer det att det av Domus numera bara finns Konsum kvar. Detta som en del i Galleria Trädgården med sammanlagt 16 butiker m m som blev klar förra året. När det gäller det inte helt okända hamburgeriet så flyttade man in där för ganska många år sedan efter att Domusrestaurangen lagts ner. Jag vet inte när du var i Varberg senast men nu är det så att man omkring den 1 november faktiskt slog igen sin centrum-restaurang (livet har sina goda stunder!) för att till våren istället öppna en vid Varberg Nord, korsningen mellan E6 och R41. Sedan något år finns man även vid Lassabacka. Dags för stoppbock nu kanske? updown