Sv: Tänk på detta...

(Göran Kannerby | 2001-12-31 21:54)

Som ett svar på: Tänk på detta... skrivet av Erik Samuelsson den 31. dec 2001 20:46:45:

>Tänk bara på att du inte får stå på hållplatser odyl om du inte tänker åka med. I Västtrafiks allmänna resevillkor går att läsa följande: "Det är inte tillåtet att vistas på färdmedel eller inom trafikföretags område med annan avsikt än att resa". Alltså att stå på en hållplats med avsikt att fotografera torde alltså vara förbjudet...

Det är dock tveksamt om spårvagnshållplatser verkligen kan betraktas som "trafikföretags område"! I de flesta fall torde de ingå i begreppet "allmän plats", som framgår av detta uttryck får man normalt vistas där om det inte uttryckligen framgår av lokala ordningsföreskrifter!

Däremot kan jag instämma i det OLÄMPLIGA i att ensam uppehålla sig på en buss- eller spårvägshållplats om man inte har för avsikt att medfölja linjefordon därifrån!

Påminner mig förresten om ett klassiskt ungdomsskämt: Om man närmar sig en busshållplats där en buss just är på väg att köra iväg börjar man springa, men springer förbi bussen. Lär ha gett upphov till fördröjningar i trafiken! Men skall man fördenskull förbjuda språngmarscher vid hållplatser?

:-)

>>Hejsan,
>>Jag har nyligen köpt en digitalkamera. Nu undrar jag vad är bästa fotoplatserna i gbg om man vill fota tåg plus spårvagnar? Mottager tacksamt tips.


Moment 22 - Harald Nordius - 2002-01-01 10:28