Sv: Reginastrul i SVT

(Bernt Talbrant | 2002-01-02 20:05)

Som ett svar på: Reginastrul i SVT's skrivet av Fredrik Lundström den 02. jan 2002 19:54:56:

>Go' kväll!!
>I kvällens fortfarande pågående sändning av SVT's "Rapport" kunde man bland annat höra TiB's VD och Bombardiers informationschef uttala sig om Reginatågsstrulet. Där kom det också fram att Regina-tågen inte har ett "permanent tillstånd för vinterkörning" från Järnvägsinspektionen. Vad som menas med detta kanske nån insatt kan reda ut!
>Vad som fick mig att reagera var en direkt fråga från journalisten där svaret blev att "tågen _inte_ vintertestas innan utan det gör man under tiden tågen är i trafik". Det måste väl ändå vara struntprat...eller??? Gör man så?? Vintertestar man i efterhand eller vad?? Jag fattade inte ett jota av vad han menade....gruebel
>Som skäl anger han att tågen visserligen är byggda för svenskt klimat och svenska förhållanden men att det inte funnits någon möjlighet/förutsättning att testa om de håller..
>Kommentarer och reflektioner...!
>/Fredrik Lundström
>Skogås

Informationschefen på Bombardier hävdade att man inte kan beställa vinterväder så att man kan prova tågen i förväg utan menade, så vitt jag förstod, att det var normalt att man gör det i reguljär trafik. Märkligt, jag är helt säker på att jag såg en VL Regina i Östersund i februari som var ute på vinterprov! Förare var bl a en här ofta förekommande skribent. Vad säger du om detta Christer?


Sv: Vintertest. - Nico - 2002-01-02 21:11
Sv: Reginastrul i SVT - Christer L - 2002-01-02 21:16