Sv: Reginastrul i SVT's

(Wedell | 2002-01-02 22:41)

Som ett svar på: Reginastrul i SVT's skrivet av Fredrik Lundström den 02. jan 2002 19:54:56:

>Go' kväll!!
>I kvällens fortfarande pågående sändning av SVT's "Rapport" kunde man bland annat höra TiB's VD och Bombardiers informationschef uttala sig om Reginatågsstrulet. Där kom det också fram att Regina-tågen inte har ett "permanent tillstånd för vinterkörning" från Järnvägsinspektionen. Vad som menas med detta kanske nån insatt kan reda ut!
>Vad som fick mig att reagera var en direkt fråga från journalisten där svaret blev att "tågen _inte_ vintertestas innan utan det gör man under tiden tågen är i trafik". Det måste väl ändå vara struntprat...eller??? Gör man så?? Vintertestar man i efterhand eller vad?? Jag fattade inte ett jota av vad han menade....gruebel
>Som skäl anger han att tågen visserligen är byggda för svenskt klimat och svenska förhållanden men att det inte funnits någon möjlighet/förutsättning att testa om de håller..
>Kommentarer och reflektioner...!
>/Fredrik Lundström
>Skogås

Det är sant att ,man inte har vintertestat dem tillräckligt. Man gjorde test förra vintern på bla Storlienbanan, men resultaten blev föga imponerande och att anse tåget färdigtestat efter de testerna vore bedrövligt. Därför håller man mycket riktigt på att testa dessa just nu varje dag i ordonarie trafik.
Idag står 6 tågsätt stilla med hjulskador, typ slag i hjul och liknande....det är 25 % av alla levererade tågsätt.
Just nu klarar inte tåget vintern. Dörrar/fotsteg kylar igen, slag i hjul, mm är vardagsmat. Man får vara verlycklig om man tar sig fram. Men det skall dock betänkas att det just nu stundtals är extrema förhållanden, men man blir ju förvånad över att en ny pryl inte fungerar bättre. Så testerna kommer att fortsätta tills man löst dessa problem.
Inte kul, men ack en verklighet både vi Tågpersonal, och resenärer får leva med ett bra tag till förmodligen....
feuer

Hälsar en Wedell som är såååååå trött oh på Regina för tillfället......

Wedell lokf SJ H