Fruktsallad med bärsås

Jag hälsade på hos mina föräldrar och slängde ihop en liten efterrätt med de ingredienser som fanns att tillgå. Resultatet blev lyckat.

  • 2 bananer
  • 1 äpple
  • 1 päron
  • 2 apelsiner
Bärsås:
  • 200 gram djupfrysta hallon och blåbär (osockrade)
  • 2 msk florsocker
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • Några maränger (typ tio stycken)

Tina bären något, cirka en timme om de ligger kvar i förpackningen i rumstemperatur, annars kortare. Rör ut bären tillsammans med florsockret. Smula sönder marängerna och rör ner dem också. Vispa grädden tillsammans med strösockret och blanda ihop allting och rör till en sås. Ställ in den i kylskåpet medan du gör fruktsalladen.

Skala och skiva äpplet och päronet och lägg i en skål. Skala den ena apelsinen, dela den i klyftor och ta gärna bort skinnet innan du lägger den i skålen. Skala bananerna och skiva ner dem i skålen. Pressa den sista apelsinen och häll saften över bananskivorna. Rör sedan om fruktsalladen och ta ut bärsåsen från kylen och det är klart att servera!

Kategorier

Start / Recept