Pariserbullar

Krämbullar. Absolut inget för viktväktare.

Cirka 40 stycken

  • 4 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 150 g rumstempererat margarin
  • 6 msk socker
  • 2 ägg
  • 16 dl vetemjöl
  • 6 dl vaniljkräm till fyllning
  • Smält margarin och kokosflingor eller strösocker till pensling

Värm mjölken till 37 grader och smula ner jästen. Rör margarinet och sockret poröst i degbunken. Tillsätt äggen och mjölk/jäst-blandningen. Arbeta i mjöl till en smidig deg. Låt den jäsa till nästan dubbel storlek.

Gör iordning vaniljkrämen. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en fyrkantig kaka. Skär ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick vaniljkräm och nyp ihop bullen till ett litet knyte. Lägg den med skarven nedåt på en plåt (som är smord eller försedd med bakplåtspapper).

Låt bullarna jäsa en stund till. Grädda i 250 grader ca 10 minuter. Pensla de gräddade bullarna med smält margarin och doppa dem genast därefter i kokosflingor eller strösocker.

Kategorier

Start / Recept