Hemmagjord glass
När jag var liten fick jag alltid hemmagjord bananglass när jag hälsade på hos mormor, och det var det bästa jag visste. Serveringstips: Vaniljglass med varm jordgubbssås.
Grundrecept:- 3 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 0,75 dl florsocker
Häll grädden i en skål och äggulorna och florsockret i en annan. Vispa grädden. Lägg den smak du vill ha i skålen med äggulorna och florsockret och vispa därefter det också. Rör ihop de två skålarnas innehåll och ställ in i frysen i fyra-fem timmar.
Smaker jag provat:Vanilj - 1 msk vaniljsocker
Päron/vanilj - Riv ner ett stort päron, 1 msk vaniljsocker och kanel
Lime - Riv ner skalet på en lime och pressa i saften
Banan - Mosa ett antal bananer och pressa i saften av en halv citron