Ananasmuffins
När du tröttnat på vanliga choklad- och citronmuffins kan det här vara ett tips. Enkla att baka men =så= goda. Ananasen kan bytas ut mot persika.
20 stycken
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1,5 dl havregryn
- 75 g margarin
- 2 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 citron
- 1 liten burk krossad ananas
- Florsocker
Rör ägg och socker poröst. Rör ner havregrynen, och häll i det smälta margarinet. Häll i ungefär hälften av saften från konserverburken och krossa hälften av ananasbitarna och ha i dem. Blanda mjölet med bakpulvret, häll i det och det rivna skalet från citronen. Rör ihop allt till en smet, häll upp i pappersformar och ställ det i ugnen på 200 grader i cirka tio minuter.
Rör ut lite av ananassaften i florsocker och glasera muffinsen med det och garnera med små ananasbitar.