Chokladrutor

Mitt favoritrecept på de traditionella chokladrutorna.

Cirka 24 stycken

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 150 g smält margarin
Glasyr:
  • 3 1/2 dl florsocker
  • 1 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smält margarin
  • 1 1/2 msk vatten
  • Kokosflingor

Vispa ägg och socker poröst. Rör ner vetemjölet blandet med bakpulvret, vaniljsockret och kakaon. Blanda mjölken och det smälta margarinet och häll ner det till de torra ingredienserna och rör ihop det till en smet.

Häll smeten i en smord fyrkantig form (cirka 20x30 cm). Grädda i 175 grader, 30-40 minuter.

Rör ihop florsocker, kakao och vaniljsocker. Häll på det smälta margarinet och lite vatten och rör det till en smet. Bred smeten över den färdiggräddade kakan och strö på kokosflingor. När glasyren stelnat kan man skära kakan i fyrkantiga rutor.

Kategorier

Start / Recept