Äpplemosgifflar

Äpplemosen bör vara hemlagad för att ge bästa smak åt dessa delikatesser.

32 stycken

  • 325 g rumstempererat margarin
  • 5 msk socker
  • 3 ägg
  • 100 g jäst
  • 3 1/3 dl grädde
  • 16 2/3 dl vetemjöl
  • Äpplemos till fyllning
  • 1 ägg och pärlsocker till pensling

Rör margarinet och sockret poröst i en degbunke. Blanda ner äggen. Rör ut jästen i grädden och häll sedan i den. Tillsätt större delen av mjölet (spara ca 1 2/3 dl till utbakningen). Arbeta ihop degen och dela den i fyra delar. Kavla ut den till fyra runda kakor. Dela varje kaka i åtta delar (cirkelsektorer för oss matemagiker :-) och lägg en klick äpplemos ute i kanten och rulla in mot cirkelns mitt.

Låt gifflarna jäsa till dubbel storlek på plåten (tar ca 45 minuter). Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsockret. Grädda i 275 grader i 5 minuter.

Kategorier

Start / Recept