BMG:s svar

(2002-10-07)

Nu har jag fått reda på hur BMG reagerade över mitt brev. Svaret visades i förra veckans avsnitt av Musikbyrån, där även jag figurerade. Calle Ekdahl, affärsutvecklare, berättade att han tänker skicka tillbaka hundralappen till mig när de har lyckats ta fram ett kopieringsskydd som låter mig lyssna på musiken. Till dess har han den på väggen som en påminnelse.

Jag blev glatt överraskad av BMG:s reaktion. De verkar förstå att vi, deras kunder, är ganska viktiga att lyssna på. Jag tycker dock det är tråkigt att de ändå använder oss som försökskaniner genom att testa dessa kopieringsskyddstekniker som är långtifrån sina mål. Kopieringsskydd ska ju hindra olaglig kopiering och tillåta laglig. I dagsläget hindrar de laglig kopiering och tillåter olaglig. Och det är det jag vänder mig mot.

Men vad som är värre är IFPI:s reaktion. Magnus Mårtensson berättade i tv att han är nöjd med hur kopieringsskyddet fungerar idag. Att vi som vill lyssna på musiken vi har betalat dyrt för, i vår dator eller mp3-spelare, får räkna med att det inte går.

Den stora frågan för mig, som jag ännu inte fått svar på, blir ju då naturligtvis: Vart ska jag, som bara har dator och mp3-spelare, vända mig för att få tag i musik när inte skivbolagen vill sälja till mig?

Mitt brev till BMG:
http://www.tydal.nu/se/cd/bmg.html