Färdig parodi från Aftonbladet

(2005-03-30)

E-post kontra snigelpost

En artikel i dagens aftonblad är som hämtad från något satirprogram på tv. Verkligheten överträffar dikten. Jag är faktiskt osäker på om den är på riktigt, för de har verkligen lyckats få med alla delar till en bra sketch. Kan det vara en slump eller är det egentligen samma personer som ligger bakom både Aftonbladet och "Detta har hänt"?

Ingredienser:

  • Person A gör något mot person B och man intervjuar person C som förstås säger att "det hade jag ingen aaa-ning om".
  • Man använder sensationalistiska ord som kapad, kidnappad, säkerhetsavdelning och hackarna.
  • Förnekelsemomentet: "Först efter att själv ha fått se mejlet och varit i kontakt med riksdagens it-experter, lät sig Schyman övertygas."
  • Man hittar på egna försvenskningar: "det är inte vanlig modemkapning utan man går in och använder huvudet." (man syftar på mailheadern).
  • Expertutlåtandet från vitamininstitutet i Schweiz: "Våra tekniker har tittat på det och inga mejl från Gudrun Schyman har i dag gått ut till vare sig Aftonbladet eller Svenskan"

Avslutningsvis, för den som inte vet hur e-post fungerar i detalj kan jag avslöja att principerna är samma som för vanlig post. Precis som att du kan skriva vilken avsändare du vill på ett kuvert så kan du det i ett e-postmeddelande. Du går bara in på inställningarna och ändrar. Det rör sig alltså inte alls om några specialist- eller hackerkunskaper. Vem som helst kan göra det.

Originalartikeln:
http://www.aftonbladet.se/vss/it/story/0,2789,624239,00.html

Några ord utbytta i artikeln för att visa på tokigheten:
http://www.tydal.nu/article/92