Sv: Järnvägshistoriskt Forum på ny plattform

(Arne | 2007-12-28 18:53)

Som ett svar på: Sv: Järnvägshistoriskt Forum på ny plattform skrivet av Göran B den 28. dec 2007 17:52:08:

>>>>För dem som inte redan sett det finns nu Järnvägshistoriskt Forum sedan en tid på en ny parallell plattform http://www.jvmv2.se/forum/ index.php?mode=index på nätet. Parsimony stänger ju den nuvarande platsen för Järnvägshistoriskt Forum i februari 2008.
>>>>Intressant är att Daniel Nordling, känd från detta forum, har lagt in den första bilden på nya Järnvägshistoriskt Forum redan den 16 december i år. Månne han även får tid till att göra något åt Postvagnen? Vi väntar med spänning på vad PV:s web-master har för planer får våran vagn också! zwinker
>>>
>>>Det förskräcker lite att man inte tagit tillfället i akt och bytt till ett modernt forumsystem, utan istället gått vidare med "mailinglist"-looken från 1995.
>>Nya forumet hos Järnvägshistoriskt Forum är ändå hyfsat modernt. Svenskt Tågforum har ett forum av precis samma typ. Dessa forum är i sin uppbyggnad trots allt ganska lika de gamla Parsimonyforumen men ändå betydligt modernare. De har samma egenskaper som de som gillar Parsimonyforumen vill ha kvar men är ändå modernare i sin uppbyggnad. De har inte samma mossiga upplägg som Postvagnen och andra Parsimonyforum
>>Och snälla moderatorer! Kan ni vara vänliga att låta bli att ta åt er personligt för att jag säger att jag tycker att Postvagnen känns gammal och mossig spitz

>Vi tar inte åt oss.
>Tvärtom... jag håller med dig.
>Du anar inte hur mossigt det är på baksidan där vi moderatorer ska jobba. zwinker.
>Dock - det är inte vi som ansvarar för vilken plattform som forumet går på. Vi får gilla läget och vara moderatorer i den Postvagn som SJK erbjuder oss.

^^^^^^^^^^^^
Det är bra att moderatorerna inte tar åt sig! Men det känns för oss forumanvändare likafullt tråkigt att vi alla bara ska vara glada och nöjda med den Postvagn som vi nu har. Nu finns ju chansen till att debattera vagnens plattform.

Så hur är det nu egentligen? Vem eller vilka är SJK som tillhandahåller detta forum? Är det inte åtminstone indirekt alla vi medlemmar i Svenska Järnvägsklubben; vi borde därför kunna ställa vissa krav till höga ansvariga och inte bara vänta på vad som kommer att erbjudas oss.

Det faktum att SJK/Postvagnens web-master Daniel Nordling uppenbarligen varit premiärskribent/bildinläggare i den nya forumversionen av Järnvägshistoriskt Forum tyder ju på att Daniel N är väl insatt i aktuella forumtyper. Varför får vi inte från "hästens mun" höra vilka planer och tidsscheman som gäller för migreringen av Postvagnen i nuvarande Parsimonyklädsel till den nya plattformen, vilken den nu än blir?

För det kan väl inte vara så att vi i Postvagnen ska vara sist ut när det gäller val av forumtyp? Vilka prioriteringar har man i SJK-ledningen vad gäller vårt forum? Med tanke på att Parsimonyforumen runt ikring oss både här hemma och i Norge redan bytt eller står i nära tur att byta kunde det vara intressant att få en lägesrapport från exempelvis Daniel Nordling! updown


Sv: Järnvägshistoriskt Forum på ny plattform - Postvagnssorterarna - 2007-12-29 01:44