Sv: Roslagsbanan

(Mikael Hillbo | 2002-01-01 20:22)

Som ett svar på: Roslagsbanan skrivet av Tommy Fredriksson den 01. jan 2002 19:54:31:

>Kan någon förklara för en amatör varför Roslagsbanan fungerar så otroligt uselt. Dagligen ställs tåg in och de senaste dagarna har trafiken mer eller mindre varit helt lamslagen. Det verkar bara bli värre med tiden. Men trots allt har ju banan rustats för ganska stora belopp de senaste åren. Nya vagnar och nästan alla spår är nya. I massmedia talas nästan aldrig om denna plåga. För mig som är beroende av kollekivtrafik verkar missödena med Stockholms pendeltåg vara en ren västanfläkt mot vad vi roslagsbaneresanden dagligen får stå ut med.

Jag håller med dig! Jag har just skrivit ett brev till SL och uttryckt mina åsikter.grmpf Det som behövs är en kraftig reaktion från resenärerna. SL och politikerna har lekt färdigt! Nu behövs en rejäl debatt och förbättringar. RB hade för några år sedan ett mycket gott rykte. Tågen gick alltid!
Nu är tyvärr inte hela RB upprustad (något som SL och politikerna gärna bortser från). Spår och signaltekniskt är stora delar fortfarande kvar på 1960-talet. Som arvodist (numera förare på Citypendeln) kör jag bara på RB ibland. Klart är att spåret förfaller och endast nödåtgärder med t ex sliperbyte utförs. I sommar ska tydligen Kårstalinjen stängas av en längre tid. Planerade spårbyten är dock bara kurvan i Bällsta samt kurvan söder om Kragstalund. I Vallentuna ska ställverket bytas. Långt ifrån upprustning alltså....
Fordonen är visserligen nya men knappast så moderna man kunnat önska. Bromsförmågan är redan dålig utan snö och några magnetskenbromsar finns det inte. Säkert för att spara pengar.... Anmärkningsvärt på en ny vagntyp. Inte konstigt att det blir svårt att stanna med is och snö på bromsblocken och ingen extra magnetskenbroms att ta till.
Jag lider med resenärerna!feuer
/Micke


Sv: Roslagsbanan - Lars-Henrik Eriksson - 2002-01-02 09:34