Sv: Definition

(Lennart Petersen | 2002-01-01 23:21)

Som ett svar på: Sv: Definition skrivet av Erik Samuelsson den 01. jan 2002 22:42:34:

>3.4 I färdmedel eller inom trafikföretags område är det inte tillåtet att: - röra vid manöver- och signalanordningar eller liknande, - missbruka larmanordning, nödöppnare, räddningsutrustning eller liknande, eller på annat sätt hindra trafikens behöriga gång, - ta med egendom som är av farlig beskaffenhet eller som kan orsaka avsevärd olägenhet eller vålla obehag.
>Menar du då att om jag inte ingår ett avtal (genom att resa) får missbruka larmanordningar? Tror nog jag har Västtrafik på min sida där...

Börjar bli absurt, men det du räknar upp är ju fråga om sabotage i en eller annan form och sådant torde kunna bli åtalbart om det vållar eller riskerar vålla skada för person eller egendom.
Att stå på en plattform och fotografera kan man möjligen förbjuda om plattformsägaren så tycker och även inne i tågen. Dock finns det inga som helst sanktionsmöjligheter mot det hela. Jämför t.ex varuhus,som Åhlens,som har principiellt fotförbud i sina lokaler men inga möjligheter att göra något åt en fotograf mer än att be vederbörande lämna lokalen. Film och kamera kan man inte beslagta.
Och åter till den presumtive fotografen på Västtrafik,om han nu hävdar att han har för avsikt att resa hur skall det då motbevisas att han inte har denna avsikt?
Nej i praktiken är det naturligtvis fritt fram överallt om man inte är till hinders eller klampar in på spårområde (för det senare finns det förbud i lagstiftningen)
L.P



Håller med... - Erik Samuelsson - 2002-01-02 08:22