Snöproblem

(Michael | 2002-01-02 13:52)

Visst fanns det problem med snön äve på helstatliga tiden. Alla problem beror inte på outsorcing och privata opperatörer. Det är mycket som ändrats i samhället. Förr fans det portvakter som skottade trotoarer och stadsbud som bar väskor. Och behövde växlarna hållas rena från snön så parkerades en gubbe ute i stormen med uppgift att hålla växeln fungerande. Vem är beredd att ta det jobbet idag, o till vilen peng. Dessutom hade han lite tid på sig mellan tågen.

Kan någon med kännedom i järnvägshistoria berätta hur många tåg som gick i tid en snöig vinter för 50 år sedan och hur många tåg vi pratar om idag. Fanns inte problemen även förr, men då accepterades dessa förseningar på ett annat sätt.

I dag krävs inte mycket förän det blir insändare och mediedrev. Se på dagens ledarsida i DN. Åskådliggjort med en bild av en snöhög på "Hamngatan Januari 2002". Det är inte NK vi ser till höger utan Konsum och det är inte Kungsträdgården till vänster utan Mariatorget. Snöhögen på bilden är nästan två meter hög men är borttagen sedan länge. I morse när jag mätte högen var den bara hälften så hög. Ett bevis på att snöröjningen fungerar (lite grann). Eller när var bilden tagen?

Eller är det så att ledarsidan utnyttjas för propaganda med falska kort? Det tycker jag i så fall är bedrövligt.

/ Michael


Var det bättre förr? - Michael Schartau - 2002-01-02 18:02