Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö)

(Bobo L | 2007-09-30 15:27)

Från Alvesta fortsatte hemresan i ostadigt väder efter ösregnen tidigare på dagen. Första stopp på vägen blev Moheda. Här fanns det gamla, fast kanske nya, stationshuset kvar men har uppenbarligen ingen funktion för järnvägen längre. Troligen huserar ett byggföretag i huset numera.
Invid stationshuset finns en liten "järnvägspark" som ser ganska inbjudande ut.Nästa stopp gjordes i Lammhult, men där fanns inte mycket kvar av järnvägen förutom stambanans två spår genom samhället. Det fd godsmagasinet står dock kvar, numera som hemvist åt Lions.Som medlem i ULJ blir jag naturligtvis imponerad av denna vägskylt i centrala (?) Lammhult:Denna affär var stängd när jag kikade förbi men den såg klart inbjudande ut!Via småvägarna längs stambanan kom jag till Stockaryd. Ett litet sömnigt samhälle men med ett välbehållet stationshus. Om man kikar in genom fönstren ser man en i det närmaste intakt inredning! Byggnaden vore en klar kandidat till stationshus vid någon museijärnväg... Eller åtmionstone, om huset rivs, att inredningen tas till vara! Busshålplatsens namn är nyligen ändrat från "Stockaryds station" till "Järnvägsparken", vilket syns om man kikar på hållplatstavlan.Nästa stopp på vägen blev Vrigstad, vilket visade sig vara ett trevligt litet samhälle. Här finns dock ingen järnväg. Från Vrigstad följde jag vägen till Sävsjö. Från sidan sett visar Sävsjö en trevlig stationsmiljö. Och så en botanikfråga igen. Vad är det för arter häcken längs spår 1 är sammansatt av?


Sista kamerastoppet före Nässjö blev Bodafors, men här slog ett tropikregn till. Det kändes som det kom en meter vatten i taget. Obegripligt skyfall...! Den enda bilden jag hann ta blev av det fd godsmagasinet. En tämligen stor byggnad, som antyder att Bodafors varit en betydande industriort en gång.
Sv: Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö) - Erik Sandblom - 2007-09-30 15:56
Sv: Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö) - Olaf Lindström - Vr98olli - 2007-09-30 20:04
Sv: Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö) - Göran Kannerby - 2007-09-30 22:28
Sv: Bilder från stationer och samhällen (Alvesta)-(Nässjö) - Bobo L - 2007-10-06 20:58