Sv: Öfre/övre och Nedre, sammanfattning

(Staffan Sävenfjord | 2005-12-11 18:45)

Som ett svar på: Sv: Öfre/övre och Nedre, sammanfattning skrivet av Anders Norén den 11. dec 2005 18:30:15:

>>>Jag har en gammal "Tur och Retur" här från mitten av 80-talet med Sverige karta i slutet. Du har glömt Nedre Sapporo som finns i Lappland! (Jag själv trodde dock att Sapporo ligger i Japan och att stället heter Soppero men det står Sapporo faktiskt).
>>Men den orten, hur den än stavas, ligger väl inte vid någon järnväg?
>Nej, och trafiken där sköttes väl av Postens diligenser, även om det fanns ett par järnvägslösa orter där uppe som trafikerades av SJ-bussar.
>Anders

Dessutom hette den Övre Soppero. För att nu vara petig. Men det är faktiskt helt riktigt att det på kartan i SJ:s kundtidning Tur & Retur stod just Övre Sappero. Jag jobbade då på SJ:s marknadsavdelning och gissa om den som låg bakom felskrivningen blev retad för det. Det var ett rent lapsusfel. Det vill säga att hjärnan tänker Soppero och fingrarna skriver Sapporo (det blev väl rätt nu).
Vill minnas att vederbörande försvarade sig med att vederbörande i alla fall hade upptäckt att Söderhamn hade hamnat norr om Hudiksvall på utkastet till samma karta. Varvid någon kontrade med att vederbörande fått med någon järnväg som varit nedlagd i 50 år.Sv: Öfre/övre och Nedre, sammanfattning - Carl-Axel Schiller - 2005-12-11 18:54