Nya typ av forum

(Rasmus Axelsson | 2008-01-27 20:57)

Som ett svar på: Sv: Järnvägshistoriskt Forum på ny plattform - vad är det för fel på nuvarande?? skrivet av Per Nordenbrink den 27. jan 2008 19:55:18:

>Jag tycker inte heller Postvagnen behöver delas upp i olika avdelningar som det nu är i Landgången, då blir det bara svårt för vissa att veta vart man ska skriva i inlägget och inte skriver nånting alls.

En bra forumleverantör borde kunna ge användaren möjligheten att helt växla läge mellan den »öppna« typ som Postvagnen eller mer »kategoriserade« som Landgången (phpBB?) använder. Så länge man har inläggen i databasen är det ju enkelt att koda sidor så att sidorna kan visas på olika sätt.

Fördelen med den typ av open-source-forum som Järnvägshistoriskt forum använder är att det är möjligt och tillåtet för forumadministratören att ändra i systemet...

>Dessutom räcker det nog fortfarande med Internet Explorer 1.0 för att läsa Postvagnen. Och det är lätt att skriva ut inläggen, utan tabeller, ramar, visningsbilder och annat ointressant.

Med en skicklig kodare är inte leverantören problemet för att få enkla utskrifter. Tabeller och ramar (vad är visningsbilder?) är ju inget man direkt eftersträvar i modern formgivning av hemsidor...

>Därför tycker jag att det inte behövs någon flytt av PV till nån annan forum-leverantör.

Huvudskälet har anförts av andra så det behöver inte jag upprepa...


Sv: Nya typ av forum - Ville - 2008-01-27 21:15